Uitgelicht: Frits van Eerd en zijn Vermogen

Foto van auteur
Written By Giel

Een goede zakelijke blog is als een kopje koffie - het moet je oppeppen, inspireren en je klaarmaken voor een productieve dag.

©frits.van.eerd - Instagram

Als je in Nederland woont, heb je vast wel eens gehoord van Frits van Eerd. Hij is de eigenaar van Jumbo Supermarkten en heeft een vermogen van miljarden euro’s opgebouwd. Maar hoe heeft hij dat gedaan? In dit artikel ga ik dieper in op wie Frits van Eerd is en hoe hij zijn vermogen heeft opgebouwd.

Wie is Frits van Eerd?

Frits van Eerd is geboren op 16 oktober 1967 in Veghel, Noord-Brabant. Hij is de zoon van Karel van Eerd, die samen met zijn broer een kruidenierszaak begon in 1921. Frits van Eerd heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft daar zijn diploma behaald in 1991. Na zijn studie begon hij te werken in het bedrijf van zijn vader, Jumbo Supermarkten.

Hoe is Frits van Eerd zo rijk geworden?

Frits van Eerd is vooral rijk geworden dankzij zijn werk bij Jumbo. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt en is het uitgegroeid tot een van de grootste supermarktketens in Nederland. Volgens de laatste schattingen bedraagt het vermogen van Frits van Eerd zo’n 2,4 miljard euro.

Wat doet Frits van Eerd met zijn geld?

Frits van Eerd is een van de meest filantropische zakenmensen in Nederland. Hij heeft diverse goede doelen gesteund en heeft zich bijvoorbeeld ingezet voor de bouw van een hospice in Veghel. Daarnaast is hij een groot liefhebber van de autosport en heeft hij geïnvesteerd in het raceteam van Jumbo. Ook heeft hij een eigen raceteam opgericht, genaamd Racing Team Nederland.

Investeren in vastgoed

Naast zijn werk bij Jumbo en zijn liefdadigheidswerk, heeft Frits van Eerd ook geïnvesteerd in vastgoed. Zo heeft hij bijvoorbeeld geïnvesteerd in de bouw van een nieuw kantoor voor Jumbo in Veghel. Ook heeft hij geïnvesteerd in vastgoed in het buitenland, waaronder in Duitsland en België.

De toekomst van Jumbo

Frits van Eerd is nog altijd actief als CEO van Jumbo en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst van het bedrijf. Zo wil hij bijvoorbeeld het aantal Jumbo-winkels in Nederland uitbreiden en ook internationaal groeien. Ook investeert Jumbo steeds meer in duurzaamheid en gezonde voeding.

Frits van Eerd en de autosport

Frits van Eerd is niet alleen bekend als zakenman, maar ook als autocoureur. Hij heeft al diverse keren meegedaan aan de 24 uur van Le Mans en heeft ook in de Dakar Rally gereden. Frits van Eerd heeft zijn passie voor de autosport ook laten doorschemeren in zijn zakelijke activiteiten, bijvoorbeeld door te investeren in het raceteam van Jumbo.

Samenwerking met Max Verstappen

Frits van Eerd en Max Verstappen hebben elkaar gevonden in hun liefde voor de autosport. Jumbo is sinds enkele jaren een sponsor van het raceteam van Max Verstappen, en de twee hebben ook samengewerkt aan diverse commercials. Zo hebben ze bijvoorbeeld samen een commercial gemaakt waarin Max Verstappen door een Jumbo-supermarkt racet.

Frits van Eerd als inspiratiebron

Frits van Eerd is voor veel mensen een inspiratiebron. Hij heeft laten zien dat je door hard werken en slim ondernemen heel succesvol kunt worden. Maar Frits van Eerd is ook een inspiratiebron op het gebied van filantropie. Door zijn grote betrokkenheid bij goede doelen laat hij zien dat je ook iets terug kunt doen voor de maatschappij.

Het Vermogen van Frits van Eerd

Volgens de Quote 500 van 2021 heeft Frits van Eerd een geschat vermogen van 2,4 miljard euro. Dit maakt hem een van de rijkste mensen in Nederland. Dit vermogen heeft hij voornamelijk vergaard door zijn werk bij Jumbo. Maar Frits van Eerd is niet iemand die zijn geld alleen voor zichzelf houdt. Hij heeft een groot hart voor de maatschappij en zet zich in voor diverse goede doelen.

Wat is het vermogen van Frits van Eerd

Het vermogen van Frits van Eerd wordt geschat op zo’n 2,4 miljard euro.

Hoe is Frits van Eerd zo rijk geworden?

Frits van Eerd is vooral rijk geworden doordat hij de eigenaar is van Jumbo. Daarnaast is hij een groot investeerd in vastgoed.

Wat doet Frits van Eerd met zijn geld?

Frits van Eerd is een van de meest filantropische zakenmensen in Nederland en heeft diverse goede doelen gesteund.

Wat is de relatie tussen Frits van Eerd en Max Verstappen?

Jumbo is sinds enkele jaren een sponsor van het raceteam van Max Verstappen, en de twee hebben ook samengewerkt aan diverse commercials.